Sport i turystyka - Osjaków
Trasy rowerowe
- Q.
-
Autor
- Wylogowany
- Starszy osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 0
2009/03/23 20:21 #1
przez Q.
Q. stworzył temat: Trasy rowerowe
Położenie Osjakowa idealnie nadaje się na wycieczki rowerowe. Trasy wytyczone doliną Warty pełne są urokliwych widoków. Jakiś czas temu trasy zostały porządnie oznakowane, a Starostwo Powiatowe wydając przewodnik po trasach rowerowych Powiatu Wieluńskiego również uwzględniło te wokół Osjakowa.
Z tego co wiem, Przewodnik nie był wydany w ogromnym nakładzie i nie wiem jak z jego dostępnością, ale ponieważ mam swój egzemplarz to poniżej wrzucam skany z trasami wokół Osjakowa.
Po kliknięciu otworzy się zdjęcie w większym rozmiarze.
Osobiście polecam trasę rowerową do Krzeczowa i z Krzeczowa niesamowitym wąwozem do Kamiona stamtąd do Toporowa i z powrotem przez Krzeczów do Osjakowa.
A wy macie jakieś ulubione trasy rowerowe?
Z tego co wiem, Przewodnik nie był wydany w ogromnym nakładzie i nie wiem jak z jego dostępnością, ale ponieważ mam swój egzemplarz to poniżej wrzucam skany z trasami wokół Osjakowa.
Po kliknięciu otworzy się zdjęcie w większym rozmiarze.

Osobiście polecam trasę rowerową do Krzeczowa i z Krzeczowa niesamowitym wąwozem do Kamiona stamtąd do Toporowa i z powrotem przez Krzeczów do Osjakowa.
A wy macie jakieś ulubione trasy rowerowe?
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Osjakow
-
- Wylogowany
- Administrator
-
2009/08/10 08:43 #2
przez Osjakow
osjakowianie.pl
Osjakow odpowiedział w temacie: Trasy rowerowe
ostatnio mialem okazje jechac do Krzeczowa, jednak nieco inna trasa - przez Felinow, Borkowe, Katarzynopole-Doline (rewelacyjny widok ze wzgorza na rzeke), Zmyslona, Bugaj Radoszewicki i Kochlew. Droge te raczej trudno byloby pokonac autem, ale jak na rower rewelacja. Ladne widoki podczas przejażdżki tą drogą zapewnia bliskość rzeki Warty.
osjakowianie.pl
- qwert
-
- Wylogowany
- Starszy osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 3
2009/09/09 17:32 #3
przez qwert
qwert odpowiedział w temacie: Trasy rowerowe
Dość szczegółowa mapa z oznaczonymi szlakami rowerowymi zmieszczona jest na stronie Urzędu Gminy w Osjakowie:
osjakow.pl/turystyka/trasy-rowerowe.html
osjakow.pl/turystyka/trasy-rowerowe.html
Czas generowania strony: 0.043 s.
Menu użytkownika
Forum
- Brak postów do publikacji.
Wyszukiwarka
Kogo gościmy?
Odwiedza nas 322 gości oraz 0 użytkowników.