Rozmaitości - Osjaków
Przywitalnia
- Ryszard Kmita
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2009/03/22 08:35 #2
przez Ryszard Kmita
Ryszard Kmita odpowiedział w temacie: Przywitalnia
Ryszard Kmita sie kłania całemu Osjakowi serdecznie, ciepło z miłością do tego miejsca!!! Kochani, bardzo l się cieszę z powodu tej strony. W Osjakowie spędziłem lata wojny i okupacji, później jeździłem tam bardzo, naprawdę bardzo często, a miałem tam wielu znajomych, kolegów, przyjaciół, bardzzo wielu. Miałem tam rodzinę, gdyz moja mama pochodzi własnie z tej miejscowości. Kocham Osjaków, o którym teraz piszę książkę prawdopodobnie pod tytułem: :Dziecko wojny i okupacji". Książka już dawno powinna być zakończona, ale z powodu najechania mnie przez samochód półtora roku temu, dopiero teraz zacząłem jakos funkcjonować na nogach. Piszę, kończąc ją i mam nadzieje, że jakoś skończę ku zadowoleniu wszystkich.
Kochani, potrzebuję jednak zdjęć z Osjakowa z okresu okupacji. Wiem, że takie zdjęcia robił Pan Dylakiewicz, często narażając swe życie.
Czy moglibyście coś zadziałać w tej sprawie? Oczekuję odzwu z Waszej strony!!!
Natoralnie zdjęcia tylko do wypozyczenia.
Pozdrawiam serdecznie SERDECZNI WSZYSCY!!!
Ryszard Kmita
mój tel 507 804 936
Kochani, potrzebuję jednak zdjęć z Osjakowa z okresu okupacji. Wiem, że takie zdjęcia robił Pan Dylakiewicz, często narażając swe życie.
Czy moglibyście coś zadziałać w tej sprawie? Oczekuję odzwu z Waszej strony!!!
Natoralnie zdjęcia tylko do wypozyczenia.
Pozdrawiam serdecznie SERDECZNI WSZYSCY!!!
Ryszard Kmita
mój tel 507 804 936
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Osjakow
-
Autor
- Wylogowany
- Administrator
-
2009/03/22 08:45 #3
przez Osjakow
osjakowianie.pl
Osjakow odpowiedział w temacie: Przywitalnia
Kiedyś szukałem dobrej, obszernej książki o Osjakowie w okresie okupacji, ale niestety nie znalazłem. Cieszę się, że w końcu pojawi się taka publikacja.
Jeżeli chodzi o zdjęcia to popytam wśród starszych osób, mam nadzieję, że znajdą się fotografie z tego okresu.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o zdjęcia to popytam wśród starszych osób, mam nadzieję, że znajdą się fotografie z tego okresu.
Pozdrawiam
osjakowianie.pl
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Marcin666
-
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
- Q.
-
- Wylogowany
- Starszy osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 0
- PG
-
- Gość
-
- Anonymous
-
- Gość
-
Czas generowania strony: 0.207 s.
Menu użytkownika
Forum
- Brak postów do publikacji.
Wyszukiwarka
Kogo gościmy?
Odwiedza nas 63 gości oraz 0 użytkowników.