Aktualności - Osjaków
Desant Squad
- Osjakow
-
Autor
- Wylogowany
- Administrator
-
2012/01/08 23:55 #1
przez Osjakow
osjakowianie.pl
Osjakow stworzył temat: Desant Squad
{ads1}
{multithumb thumb_width=718 thumb_height=200}
Od pewnego czasu coraz głośniej w Osjakowie, zwłaszcza w kręgach młodzieży, o Desant Squadzie. Członkowie grupy - Major i Kacu - mają po 16 lat, a rap tworzą od 2009 roku.
Teksty piosenek pisałem jeszcze w podstawówce - opowiada Paweł Maćkowiak (pseudo: Major). Wtedy też miały miejsce pierwsze próby z rapem, ale żadnych utworów z tamtego okresu nie opublikował. Pierwszy kawałek, który ujrzał światło dzienne to "Hałaśliwi na wieki". Najstarsza jego wersja pochodzi z końca 2009 r. Paweł nagrał ten utwór z kolegą ze szkolnej ławki Kacprem Sukiennikiem (pseudo: Kacu).
{ads2}
W późniejszym czasie powstały cztery wersje tego kawałka, a oprócz niego Desant Squad nagrał jeszcze kilka innych utworów, m. in. "Cały czas", "Epidemia", "Skarb" i, jak sami mówią, najlepszy: "Dość mam". W swojej twórczości do tej pory wykorzystywali podkłady muzyczne, tzw. bity, udostępnione w Internecie.
Duet z Osjakowa tworzy w warunkach domowych. O profesjonalnym sprzęcie nie ma mowy. - Dobry sprzęt sporo kosztuje i nie mam na niego funduszy - wyjaśnia Paweł.
Wkrótce ma ukazać się epka - minialbum, w którym znajdzie się kilka utworów, niektóre wcześniej publikowane, a niektóre nowe. Major ma w planach także nagranie solowego albumu. Utwory będzie można znaleźć w Internecie. {ads3}
Twórczości Desant Squadu można posłuchać na kanale YouTube: http://www.youtube.com/user/desantsquad
{multithumb default}

Czytaj artykuł... 
Od pewnego czasu coraz głośniej w Osjakowie, zwłaszcza w kręgach młodzieży, o Desant Squadzie. Członkowie grupy - Major i Kacu - mają po 16 lat, a rap tworzą od 2009 roku.
Teksty piosenek pisałem jeszcze w podstawówce - opowiada Paweł Maćkowiak (pseudo: Major). Wtedy też miały miejsce pierwsze próby z rapem, ale żadnych utworów z tamtego okresu nie opublikował. Pierwszy kawałek, który ujrzał światło dzienne to "Hałaśliwi na wieki". Najstarsza jego wersja pochodzi z końca 2009 r. Paweł nagrał ten utwór z kolegą ze szkolnej ławki Kacprem Sukiennikiem (pseudo: Kacu).
{ads2}
W późniejszym czasie powstały cztery wersje tego kawałka, a oprócz niego Desant Squad nagrał jeszcze kilka innych utworów, m. in. "Cały czas", "Epidemia", "Skarb" i, jak sami mówią, najlepszy: "Dość mam". W swojej twórczości do tej pory wykorzystywali podkłady muzyczne, tzw. bity, udostępnione w Internecie.
Duet z Osjakowa tworzy w warunkach domowych. O profesjonalnym sprzęcie nie ma mowy. - Dobry sprzęt sporo kosztuje i nie mam na niego funduszy - wyjaśnia Paweł.
Wkrótce ma ukazać się epka - minialbum, w którym znajdzie się kilka utworów, niektóre wcześniej publikowane, a niektóre nowe. Major ma w planach także nagranie solowego albumu. Utwory będzie można znaleźć w Internecie. {ads3}
Twórczości Desant Squadu można posłuchać na kanale YouTube: http://www.youtube.com/user/desantsquad
{multithumb default}

osjakowianie.pl
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Osjakow
-
Autor
- Wylogowany
- Administrator
-
2012/01/09 01:22 - 2012/01/09 01:46 #2
przez Osjakow
osjakowianie.pl
Osjakow odpowiedział w temacie: Desant Squad
Epka podobno ma wyjść na dniach. Podobno też w jakiejś gazecie mają o Desant Squadzie napisać. Podobno będą to Kulisy Powiatu. A podobno nawet Major ma się desantować na okładkę
. Zapowiada się gruby tydzień i jeszcze grubszy rok!
Powodzenia!

osjakowianie.pl
Ostatnio zmieniany: 2012/01/09 01:46 przez Osjakow.
- qwert
-
- Wylogowany
- Starszy osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 3
2012/01/12 21:29 - 2012/01/12 21:45 #3
przez qwert
qwert odpowiedział w temacie: Odp: Desant Squad
Odsłuchałem wszystkie utwory z waszego kanału i muszę powiedzieć, że nawijkę macie dobrą. Epidemia trochę przymula, ale ogólnie kawał dobrej roboty. Czekam na kolejne. EP na dniach, a kiedy można spodziewać się szerszego materiału?
Ostatnio zmieniany: 2012/01/12 21:45 przez qwert.
The following user(s) said Thank You: Osjakow, MackMeister
- Grzesiek
-
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- MackMeister
-
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 2
2012/01/13 21:29 #5
przez MackMeister
MackMeister odpowiedział w temacie: Odp: Desant Squad
To wszystko co jest na naszym kanale YT to starocie.. nagrywane dawno temu jeszcze na starym sprzęcie 
za trzy..góra cztery miesiące planuje wypuścić konkretną solówkę na autorskich bitach
Major

za trzy..góra cztery miesiące planuje wypuścić konkretną solówkę na autorskich bitach

Major

Czas generowania strony: 0.243 s.
Menu użytkownika
Forum
- Brak postów do publikacji.
Wyszukiwarka
Kogo gościmy?
Odwiedza nas 49 gości oraz 0 użytkowników.